top of page
Zoeken
  • Het Studenten Loket

Kan de woning die ik als student huur zomaar verkocht worden?

Bijgewerkt op: 25 mei 2021

Veel studenten studeren in een andere stad dan waar ze vandaan komen. De handigste optie is dan ook om op kamers te gaan. Maar wat als je eindelijk een kamer of appartement hebt gevonden en de verhuurder besluit om na een paar maanden de woning waarin jouw kamer of appartement is gevestigd te verkopen? In deze blog schrijven wij over wat er kan/mag en waar jullie rekening mee moeten houden.


Koop breekt geen huur

Een belangrijke uitdrukking om rekening mee te houden is “koop breekt geen huur”. Deze uitdrukking is vastgelegd in artikel 7:226 van het Burgerlijk Wetboek. Maar wat houdt deze uitdrukking precies in? Hiermee wordt bedoeld dat de rechten en verplichtingen uit de huurovereenkomst over gaan op degene die eigenaar van het gehuurde is geworden. De nieuwe eigenaar neemt in feite dus de rol over van de vorige verhuurder.


Huurbescherming

Huurbescherming betekent dat de verhuurder de rechter zal moeten inschakelen als je het er niet mee eens bent dat de verhuurder de huur opzegt. Deze bescherming is ook geldig als er in je huurcontract staat dat de huurder akkoord gaat met beëindiging van de huur als de verhuurder de woning verkoopt. Dit soort bepalingen mogen namelijk niet in een huurcontract worden opgenomen en zijn daarom dus ongeldig.


De huurbescherming geldt niet gedurende de eerste negen maanden van de huurovereenkomst voor een ‘hospitakamer’. Hiervan is sprake als je een kamer huurt van de hoofdbewoner.






10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page